Dla każdego przepisu na zupę obowiązują dwie zasady:
- Przepis zaczyna się tak samo: od wywaru. W wodzie z wywaru gotujemy składniki zupy, a na koniec łączymy zupę ze zblendowaną włoszczyzną z wywaru i podsmażaną cebulką.
- Składniki niedozwolone na protokole autoimmunologicznym pomijamy lub używamy zamienników, jeśli takowe znamy i mamy dostępne.
Porowo-cebulowa (uwaga - cebula zawiera dużo fruktozy)
Zupa kalafiorowa egzotyczna
Kalafiorowa z pieczarkami
Grzybowo-pieczarkowa
Tradycyjny barszcz wigilijny - przepyszny!
Krem buraczany z mlekiem kokosowym - tę zupę, wyjątkowo, robię bez wywaru
Zupa bez-rybna - z algami (które zawierają jod, czyli nie są odpowiednie dla osób z chorobą
Gravesa-Basedowa)
Krem z pietruszki i pomarańczy
Informacyjnie podaję również produkty, z których nie udało mi się wyczarować smacznej zupy: seler, brukselka, topinambur, jarmuż, rzodkiew biała. Jeśli komuś z Czytelników uda się stworzyć dobrą zupę z któregoś z tych składników, pokolenia wegan na protokole autoimmunologicznym będą mu wdzięczne za podzielenie się przepisem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz