Odpowiedzi zawarłam w tabeli, którą stworzyłam na własne potrzeby przygotowując się do diety (wszystkie wartości są przybliżone, są z różnych źródeł i są podane na 100g):
Nazwa | Kalorie | Białko | Węglowodany | Tłuszcz | |
Roszponka | 17 | 2,1 | 0,4 | 0,3 | |
Szpinak mrożony | 20 | 2,3 | 0,5 | 0,6 | |
Kiełki jarmużu | 48 | 4,4 | 2,1 | 1,9 | |
Wiórki kokosowe | 643 | 6,4 | 3,4 | 63,1 | |
Szczypiorek | 28 | 2,8 | 1,7 | 0,6 | |
Płatki drożdżowe | 312,5 | 50,0 | 31,3 | 4,1 | |
Rukola | 28 | 2,6 | 2 | 0,7 | |
Brokuł | 35 | 3,5 | 3,1 | 0,3 | |
Kiełki rzodkiewki | 43 | 3,8 | 3,6 | 2,5 | |
Ogórki kiszone | 9 | 1,0 | 1 | 0 | |
Cykoria | 14 | 1,0 | 1,1 | 0,1 | |
Pieczarka | 26 | 2,5 | 2,9 | 0,2 | |
Kalafior | 24 | 1,9 | 2,6 | 0,2 | |
Mąka kokosowa | 479 | 5,0 | 7 | 45 | |
Rzeżucha | 37 | 2,6 | 4,3 | 0,7 | |
Kolendra | 22 | 2,1 | 3,7 | 0,5 | |
Szparagi | 20 | 2,2 | 3,9 | 0,1 | |
Kapusta włoska | 28 | 2,0 | 3,6 | 0,1 | |
Cukinia | 17 | 1,2 | 2,2 | 0,1 | |
Koperek | 58 | 3,7 | 7,4 | 0,8 | |
Pietruszka, natka | 35 | 2,2 | 4,4 | 0,3 | |
Jarmuż | 49 | 4,3 | 8,8 | 0,9 | |
Sałata | 15 | 1,4 | 2,9 | 0,1 | |
Kapusta pekińska | 21 | 1,3 | 2,7 | 0,1 | |
Kapusta kiszona | 17 | 0,9 | 2 | 0,2 | |
Brukselka | 43 | 3,4 | 8,9 | 0,3 | |
Ogórek | 13 | 0,8 | 2,3 | 0,1 | |
Seler korzeniowy | 36 | 1,5 | 4,9 | 0,5 | |
Maliny | 34 | 1,2 | 4,1 | 0,6 | |
Kalarepa | 27 | 1,7 | 6,2 | 0,1 | |
Oliwki zielone w zalewie | 145 | 1,0 | 3,8 | 15,3 | |
Awokado | 160 | 2,0 | 8,5 | 14,7 | |
Kapusta czerwona | 31 | 1,1 | 4,7 | 0,3 | |
Kapusta biała, surowa | 30 | 1,1 | 4,7 | 0,1 | |
Seler naciowy | 16 | 0,7 | 3 | 0,2 | |
Dynia | 26 | 1,0 | 4,4 | 0,1 | |
Szczaw | 21 | 1,1 | 4,9 | 4,9 | |
Pietruszka, korzeń | 61 | 2,3 | 10,7 | 0,6 | |
Rzodkiewka | 16 | 0,7 | 3,4 | 0,1 | |
Czosnek | 160 | 6,4 | 31,1 | 0,5 | |
Koper włoski (fenkuł) | 18 | 0,8 | 4 | 0,2 | |
Rzepa | 35 | 1,1 | 6 | 0,3 | |
Buraki | 43 | 1,6 | 9,6 | 0,2 | |
Kiełki buraka | 37 | 1,6 | 9,6 | 0,2 | |
Cebula | 39 | 1,2 | 7,3 | 0,1 | |
Pasternak | 71 | 1,7 | 12,6 | 0,6 | |
Grzyby suszone | 284 | 9,3 | 73 | 0,7 | |
Morela surowa | 48 | 1,4 | 11,1 | 0,4 | |
Brukiew | 35 | 0,8 | 6,4 | 0,1 | |
Czarna porzeczka | 77 | 1,4 | 11,5 | 1,3 | |
Cytryna | 29 | 1,1 | 9,3 | 0,3 | |
Mleko kokosowe | 203 | 2,1 | 18 | 8,1 | |
Topinambur, surowy | 73 | 2,0 | 17,4 | 0 | |
Czarne oliwki w zalewie | 125 | 1,4 | 12,7 | 4,1 | |
Por, surowy | 61 | 1,5 | 14,2 | 0,3 | |
Marchew gotowana | 44 | 0,8 | 8 | 0,3 | |
Grejpfrut | 36 | 0,7 | 7 | 0,1 | |
Aronia, surowa | 49 | 0,7 | 8,3 | 0,1 | |
Brzoskwinia | 43 | 0,7 | 8,6 | 0,1 | |
Arbuz | 34 | 0,6 | 7,5 | 0 | |
Bataty, słodkie ziemniaki | 86 | 1,6 | 20,1 | 0,1 | |
Pomarańcza | 49 | 0,8 | 10,2 | 0,1 | |
Czereśnie | 69 | 1,1 | 14,7 | 0,1 | |
Kiwi | 61 | 1,1 | 14,7 | 0,5 | |
Migdały ziemne | 497 | 4,6 | 63,6 | 24,9 | |
Wiśnie | 61 | 0,9 | 13,3 | 0,1 | |
Mandarynka, klementynka | 44 | 0,6 | 8,9 | 0,2 | |
Figa suszona | 296 | 3,6 | 57,9 | 1,2 | |
Śliwki | 46 | 0,7 | 11,4 | 0,3 | |
Truskawki | 41 | 0,5 | 8,3 | 0,2 | |
Morele suszone | 241 | 3,4 | 62,6 | 0,5 | |
Mango świeże | 60 | 0,8 | 15 | 0,4 | |
Karob | 222 | 4,6 | 89 | 0,7 | |
Banan | 89 | 1,1 | 22,8 | 0,3 | |
Rodzynki | 318 | 3,2 | 69,4 | 0,5 | |
Żurawina świeża | 46 | 0,4 | 8,9 | 0,2 | |
Winogrona | 75 | 0,7 | 15,7 | 0,6 | |
Ananas świeży | 50 | 0,5 | 13,1 | 0,1 | |
Śliwki suszone | 240 | 2,2 | 63,9 | 0,4 | |
Daktyle suszone | 299 | 2,0 | 68 | 0,4 | |
Gruszki | 57 | 0,4 | 15,2 | 0,1 | |
Mąka z plantanów | 341 | 2,0 | 80,1 | 0,5 | |
Jabłko | 52 | 0,3 | 13,8 | 0,2 | |
Olej kokosowy | 900 | 0,0 | 0 | 100 | |
Oliwa z oliwek | 884 | 0,0 | 0 | 100 | |
Tapioka | 358 | 0,0 | 89 | 0 |
Abstract: I answer here the the question "where do you get your protein from, as a vegan on AIP?".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz